Följ Eductus

Taggar

Media no image

Eductus lärare blir Årets Sfi-lärare i Sollentuna kommun

Pressmeddelanden   •   Okt 18, 2017 15:33 CEST

Teresia Basilico och Maria Göze har utsetts till Årets Sfi-lärare av Sollentuna kommun. Båda är verksamma som sfi-lärare på Eductus i Sollentuna. Priset delas ut på en prisceremoni idag.

Unikt filmprojekt ger nya möjligheter för integration

Unikt filmprojekt ger nya möjligheter för integration

Pressmeddelanden   •   Sep 13, 2017 13:00 CEST

Att språket är nyckeln till en lyckad integration är välkänt och det var med det som utgångspunkt som projektet ”Filmtegration” startades. Projektet, som initierades av C More, går ut på att nyanlända genom filmens värld får lära känna det svenska språket och ta del av den svenska kulturen. För att ta fram ett bra utbildningsmaterial till varje film har C More valt att samarbeta med Eductus.

Eductus lanserar ny karriärsida

Eductus lanserar ny karriärsida

Pressmeddelanden   •   Sep 05, 2017 13:11 CEST

Var hittar vi de talanger som ska föra Eductus in i framtiden? Det har varit utgångspunkten i arbetet med att ta fram Eductus karriärsida. - Att utveckla karriärsidan är både en del i vår digitala resa och vårt arbete för att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare, säger Paul Nilsson, Utbildningsdirektör på Eductus.

Rekryteringsutbildning för jobb och integration – alla fick anställning!

Rekryteringsutbildning för jobb och integration – alla fick anställning!

Pressmeddelanden   •   Jun 13, 2017 09:28 CEST

Arbetsförmedlingen, Berendsen och Eductus samarbetar med syfte att skapa jobb och integration för nyanlända personer med svaga svenskkunskaper. Efter avslutad utbildning har alla erbjudits anställning över sommaren med möjlighet till förlängning. - Ett väl fungerande projekt där samarbete ger nyanlända möjligheten att ta första steget in på den svenska arbetsmarknaden, säger Sandra Ericsson.

Bristyrkesutbildning för nyanlända i Västerås

Bristyrkesutbildning för nyanlända i Västerås

Pressmeddelanden   •   Nov 21, 2016 08:03 CET

Nu börjar 15 personer på bristyrkesutbildning för att tillvara den kompetens som nyanlända har med sig från sina hemländer. Efter avklarad utbildning kan deltagarna arbeta som resursassistenter i svenska skolor med syfte att säkra kunskapsutvecklingen för barn och ungdomar med annat modersmål än svenska. Ett projekt för integration och ett bättre samhälle.

Vi lär våra framtida kollegor via Snabbspår för nyanlända lärare

Vi lär våra framtida kollegor via Snabbspår för nyanlända lärare

Pressmeddelanden   •   Nov 01, 2016 11:05 CET

120 sökte. 58 började. Nu är första gruppen av arabisktalande lärare i full gång på Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare vid Örebro universitet. Målet är tydligt: Att få svensk legitimation i sina yrken. Eductus, Örebro universitet och Arbetsförmedlingen samarbetar kring snabbspår för lärare.

Framgångsrikt integrationsprojekt i Falköping

Framgångsrikt integrationsprojekt i Falköping

Pressmeddelanden   •   Jun 20, 2016 16:29 CEST

Eductus har på uppdrag av Falköpings kommun och Arbetsförmedlingen genomfört ett utbildningsprojekt vars syfte varit att tillvara på nyanländas kompetens. Projektet fångar upp människor som har lärarutbildning från sitt hemland eller vill arbeta som lärare i Sverige. Deras uppgift i svenska skolan blir att vara stöd till läraren och till eleven på modersmål. Alla deltagare har fått jobb!

Polis, politiker och företagare möter arbetslösa invandrare

Polis, politiker och företagare möter arbetslösa invandrare

Pressmeddelanden   •   Nov 07, 2013 07:00 CET

Fredag 8:e november har vi företags- och integrationsmässa hos oss på EVA-projektet i Gamlestaden, Göteborg. Företag, politiker, myndigheter, Handelskammaren med flera presenterar sig långtidsarbetslösa med invandrarbakgrund, inskrivna hos Eductus framgångsrika EVA-projekt.

Ny tipsfilm: Nätverka - vad betyder det egentligen?

Ny tipsfilm: Nätverka - vad betyder det egentligen?

Pressmeddelanden   •   Jan 07, 2013 15:49 CET

Vi har gjort en ny tipsfilm! Alla snackar om att nätverka, men vad betyder det egentligen - och hur gör man? Här får du tio bra tips av vår (anti-)hjälte Eddy.

Ny tipsfilm till dig som är ny i Sverige - Swedish history

Ny tipsfilm till dig som är ny i Sverige - Swedish history

Pressmeddelanden   •   Jan 07, 2013 14:51 CET

Vi har nu släppt ännu en tipsfilm. Den här vänder sig till dig som är ny i Sverige, och heter '10 important events in Swedish history'. Här får du en snabbgenomgång av det viktigaste som hänt sedan vikingarna. Se filmen på http://www.youtube.com/watch?v=0vktDWB7PXU Filmen är en del av en serie "10 tips-filmer", och har producerats av Gertrud i Helsingborg. Producent: Olle Lundquist

Media no image

Final för lyckat EU-projekt: De sista Världssäljarna diplomeras

Pressmeddelanden   •   Jun 25, 2012 09:46 CEST

Det är dags för diplomutdelning av den sista gruppen Världssäljare, ett ovanligt lyckat projekt där uppemot 80% har skaffat anställning, startat eget eller gått vidare till studier. En ny individualiseringsmetod har kortat vägen mot målet

Infofilm till dig som är ny i Sverige

Infofilm till dig som är ny i Sverige

Pressmeddelanden   •   Jun 19, 2012 13:14 CEST

Eductus nya tipsfilm klar. Den vänder sig till dig som är ny i Sverige, heter '10 good things to know about Sweden'. Här lär du dig allt från hur viktigt det är att fika till hur du klär dig på jobbet. Länk: http://www.youtube.com/watch?v=djFx6j0E9rU

10 best ways to learn Swedish fast - ny film

10 best ways to learn Swedish fast - ny film

Pressmeddelanden   •   Jun 14, 2012 07:42 CEST

Eductus har publicerat ännu en rolig infofilm på temat "10 tips". Den här gången handlar det om hur man lär sig svenska snabbt; 10 best ways to learn Swedish. Filmen är fem minuter lång och du ser den här: http://www.youtube.com/channel/UCCIk4N3ykKomdgt549MPbYA?feature=guide

Film lär dig skriva perfekt cv på 3 minuter

Film lär dig skriva perfekt cv på 3 minuter

Pressmeddelanden   •   Maj 24, 2012 10:04 CEST

Nu är den andra filmen i en serie på temat "10 tips som gör livet enklare" klar. Här lär du dig skriva det perfekta cv:t. På ett pedagigiskt och roligt sätt guidas du förbi fallgropar och mot målet; det perfekta cv:t.

Svenskt företag i Erbil, Kurdistan för nya samarbeten

Svenskt företag i Erbil, Kurdistan för nya samarbeten

Pressmeddelanden   •   Maj 15, 2012 14:06 CEST

Just nu är tre medarbetare från Eductus på ett veckolångt besök i Kurdistan för se om man kan hitta samarbeten i arbetsmarknads- och utrikesfrågor. Man har bland annat träffat representanter för KDP och regeringen. En presskonferens är inplanerad till onsdag 15 maj, där resultaten från mötena gås igenom.

Nytt samarbete för långtidsarbetslösa i Göteborg

Nytt samarbete för långtidsarbetslösa i Göteborg

Pressmeddelanden   •   Maj 10, 2012 13:00 CEST

EVA (Etablering via arbete) är ett nytt ESF-projekt i samarbete mellan Eductus, arbetsförmedlingen och Göteborgs Stad. Syftet är att guida personer som varit arbetslösa länge på arbetsmarknaden. Målgruppen är främst utrikesfödda men även svenskar. Målet är att varje deltagare ska komma närmare självförsörjning. Projektet har just startat och håller på fram till juni 2014.

10 bästa tipsen för att få jobbet

10 bästa tipsen för att få jobbet

Pressmeddelanden   •   Maj 02, 2012 10:15 CEST

Nu är den första filmen klar i en serie om vår (anti-)hjälte Eddy. Hen lär oss allt från att skriva cv till att prata svenska (om vi inte redan kan det). I första filmen lär vi oss söka jobb på ett mer effektivt sätt; genom att googla oss, skriva cv:t som en filmtrailer och mycket annat.

Media no image

Första året med etableringsreformen - i väntan på Arbetsförmedlingens rapport

Pressmeddelanden   •   Feb 22, 2012 14:18 CET

Torsdag 23 mars presenterar Arbetsförmedlingen en rapport som omfattar det första året med etableringsreformen. Rapporten bygger på tre frågor. Eductus är det företag som haft flest etableringslotsuppdrag under detta första år. Här svarar vi på på frågorna utifrån de erfarenheter vi fått.

Media no image

Starta-eget-utbildning för Bazarföretagare i Göteborg

Pressmeddelanden   •   Jan 16, 2012 09:35 CET

EDUCTUS har fått i uppdrag av Göteborgs Stad Vuxenutbildningen att driva en starta-eget-utbildning för bazarföretagare. Utbildningen är på heltid och omfattar max 30 veckor och startar den 16 januari 2012 i Eductus lokaler på Vallgatan i Göteborg. Totalt ska utbildningen omfatta 75 personer och löpa under tre år.

Infomöte om yrkessvenska, jobbcoachning och sociala medier

Infomöte om yrkessvenska, jobbcoachning och sociala medier

Pressmeddelanden   •   Dec 06, 2011 10:50 CET

Under novembers torgmöten i Angered, Västra Frölunda, Backaplan och Kviberg så träffade vi många arbetslösa som ville veta mer om vägen till jobb. De kommer till oss på Eductus Vallgatan nu på fredag 8 december 14.00-15.30.